Kleinzoon brengt opa’s herinneringen

  • door

12 april 2015

Kleinzoon Huizenga

Kleinzoon Huizenga

De heer Huizenga zat als Indisch gijzelaar gevangen in het Groot Seminarie en overleefde de oorlog. In 1953 overleed hij op 61 jarige leeftijd. Zijn kleinzoon Koert heeft hem nooit gekend.

Van een zus van zijn opa ontving Koert op een gegeven moment een pakketje met ‘herinneringen van opa’. Het bleken talloze foto’s, briefkaarten, formulieren en voorwerpen te zijn uit de tijd op het Groot Seminarie. Opa had die tot zijn dood goed bewaard en daarna zijn zus.

Omdat de kleinzoon vernoemd is naar zijn opa kreeg hij dit ‘waardevolle’ pakketje van die zus. Niet wetende wat dit alles was, ging hij op onderzoek uit en kwam uiteindelijk bij de ‘Gedenkplaats Haaren’. Hij en z’n vrouw wilden de hele inhoud graag schenken aan deze stichting, die er heel blij mee is. Met deze schenking kunnen n.l. weer een paar vragen uit de donkere oorlogstijd beantwoord worden en kunnen we weer meer laten zien aan onze, vooral na-oorlogse, bezoekers!

Heeft u of iemand in de familie ook nog iets liggen, hoe nietig het ook mag lijken, dat herinnerd aan de oorlogsjaren en weet u niet goed wat er mee te doen …  ‘Gedenkplaats Haaren’ is er écht heel blij mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *