Bill Rudd (97) op bezoek

  • door

Bezoek - Bill Budd BAfgelopen dinsdag hadden we een interessant bezoek van de heer Bill Rudd uit Melbourne (Australië).
Hij heeft zelf niet hier gevangen gezeten, maar kwam in 1945 als medewerker van het UNRRA (United Nations Relief and Rehabilitation Administration) om het gebouw te herstellen. Vijf maanden heeft hij hier meegewerkt, alle cellen moesten immers weer gewone, schone studentenkamers worden! ‘Het was zo’n ongelooflijke, verschrikkelijke puinhoop toen we aankwamen…’

Ondanks zijn 97 jaar liep Bill langs de exposities in de diverse zalen. Zijn grootste interesse ging uit naar het ‘Englandspiel’.
Dit vond hij heel intrigerend, immers: pas ca. 10 jaar geleden ontdekte hij dat een neef van zijn vrouw, Aart van der Giessen, een van de 59 geheime agenten was die tijdens het ‘Englandspiel’ in Kamp Haaren gevangen zaten. Aart wist te ontsnappen, maar werd later weer opgepakt en werd op 10 juni 1944, samen met een andere geheim agent, net buiten de poort van Kamp Haaren ‘op de vlucht’ doodgeschoten.

Adri Wijnen en Bill Rudd

Adri Wijnen en Bill Rudd

Bill liet zich daarom ook uitgebreid informeren door de onderzoeker en initiator van ‘Stichting Onderzoek Englandspiel’, de heer Adri Wijnen.

Zie ook een verslag in het Brabants Dagblad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *