15-10-2016:

  • door

Sponsoractie boek

grafiek-sponsoring-16-10-15

 

Hartelijk dank aan alle schenkers!

Dankzij Uw bijdragen en toezeggingen zijn we inmiddels al een flinke stap dichter bij de realisering van het boek “Een oord van bang wachten”!
De schrijver, Peter Bak, is inmiddels begonnen met onderzoek: door ontelbare archieven spitten en overlevenden en nabestaanden interviewen.

De lotgevallen van zo’n duizend vooraanstaande politici, zakenlieden en andere notabelen die in het imposante Groot Seminarie als gijzelaar vastgehouden werden en van ca. 3000 verzetsstrijders die hier gevangen zaten, zijn in de loop der jaren fragmentarisch verteld, mondeling en op papier. Het hele verhaal van Kamp Haaren echter was nog niet geschreven, in tegenstelling tot andere gevangenissen en kampen, zoals Kamp Vught, Amersfoort, Westerbork e.a.

Om daadwerkelijk te kunnen gaan schrijven moeten we nog meer financiële middelen vinden waarvoor we nu hulp vragen aan allerlei fondsen…

Maar: alle bijdragen zijn nog steeds welkom!

Heeft u misschien nog geen bijdrage gegeven, dan kan dit natuurlijk nog steeds:

onze bankrekening is NL78RABO0118146106 ten name van Gedenkplaats Haaren
graag met vermelding ‘Bijdrage boek’ en uw naam en (post of mail) adres

Elke bijdrage is zeer welkom, maar sponsors van:

  • € 50 of meer ontvangen twee maal onze Nieuwsbrief in 2016
  • € 100 of meer ontvangen ook t.z.t. het boek ‘Een oord van bang wachten’
  • € 1000 of meer worden daarnaast nog vermeld op de pagina “Onze sponsors” (achter in het boek) en op onze website

 Voordelig schenken

Gedenkplaats Haaren is een ‘culturele ANBI’ stichting, dit houdt in dat schenkers van een speciale regeling gebruik kunnen maken.

Particulieren:

Particulieren die een bepaald bedrag doneren aan onze stichting, 125% van dit bedrag mogen aftrekken van hun inkomsten op hun aangifte inkomstenbelasting.
Voor meer info klik hier

Bij een eenmalige gift geldt hierbij wel een drempel van 1% van uw ‘verzamelinkomen’. Deze drempel vervalt als u periodiek, bijv. jaarlijks, elke kwartaal of elke maand, een bedrag schenkt, minimaal 5 jaar achter elkaar. De gift stopt uiterlijk bij uw overlijden.
Uw voordeel berekenen in dit geval?  Ga naar berekenen

Bedrijven:

Bedrijven die onder de vennootschapsbelasting vallen mogen 150% van de gift aftrekken op de aangifte vennootschapsbelasting.
Voor een berekening wat het voordeligst is in uw situatie: geven in privé of zakelijk in bijv. de BV, gaat u naar berekenen het

Meer info vindt u hier

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *