Helaas …

Na een half jaar van ´dreigende maatregelen´ is het nu helaas eindelijk een feit: de poort van Landgoed Haarendael is op slot voor de Gedenkplaats Haaren!
W. Vugts heeft absoluut geen ‘bad feelings’ over de Gedenkplaats, maar hij wil niet meer voor de onkosten van deze huisvesting opdraaien, zolang hij geen toestemming heeft om hier ook wat geld te verdienen met de huisvesting van tijdelijke bewoners in de paviljoens.

“Zodra de Gemeente Haaren ons toestaat om hier ook wat geld te verdienen met deze gebouwen, is de Gedenkplaats weer van harte welkom.” … Aldus Vugts tijdens een toch aangenaam gesprek met ons bestuur.

We zijn ons nu aan het beraden wat te doen …
Er moet een oplossing komen, want we hebben een prachtig programma voor het komende seizoen, waaronder natuurlijk de officiële presentatie van het boek ´Een oord van bang wachten´, geschreven door Dr.Peter Bak op 26 mei a.s. Maar er komt ook, in samenwerking met examenstudenten van de creatief-technische MBO opleiding Sint Lucas, een prachtige nieuwe expositie! Tevens staat op de agenda het symposium: nieuwe perspectieven Nazi-gevangenissen en Polizeilager in Nederland, een nieuwe huisstijl en nieuwsbrief …
We hopen van harte dat de twee belangrijkste partijen (Gemeente Haaren en Vugts), na jaren van ‘strijd’, eindelijk tot een oplossing willen en kunnen komen!
We houden u op de hoogte over het verdere verloop van deze … soap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *