Speurtocht

  • door

Vandaag, 19 juni 2018, hadden we een geslaagde dag: 35 leerlingen, groep 7/8 van BS de Hasselbraam, begonnen rond 10 uur aan een speurtocht door de Gedenkplaats.
De organisatie hiervan was verzorgd door leerlingen van SintLucas Eindhoven, in het kader van hun opleiding.

de schatkistjes
De leerlingen werden verdeeld in 8 groepjes en moesten op 8 verschillende plaatsen (poort, hal, ontvangstkamer, englandspiel, cel 71, verhoorkamer, atrium, biechtstoel, ziekenzaal, aula) een ‘raadsel’ oplossen, waarna ze een puzzelstuk kregen. Zodra ze de puzzel af was, konden ze de code zien waarmee ze een kistje konden openmaken. In het kistje zat hun beloning.

Rond 12.30 uur had elk groepje hun kistje open en gingen ze lunchen, ook verzorgd door de leerlingen van SintLucas.Hasselbraam - lunch

Gewéldig hoe deze studenten dit in elkaar hebben gezet, met in het achterhoofd: de kinderen moeten op een speelse manier kennis maken met de Gedenkplaats én de geschiedenis van deze plek. En het werkte!!   Zo goed zelfs, dat we (de aanwezige vrijwilligers) gaan bekijken hoe we hier een vaste activiteit van kunnen maken voor meerdere basisscholen c.q. voortgezet onderwijs.

Cees van Roessel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *